Om Solberggrenda

24 nye boliger med personlighet

En sjanse som har ventet lenge

En sjelden gang dukker det opp en ledig tomt som en overraskende god mulighet.

Et lyst, fint og sentralt område, som av en eller annen grunn har blitt liggende urørt, mens alt rundt har fått lov til å utvikle seg. Det har kommet eneboliger, rekkehus, eplehager, barnehager, skoler og butikker. Et velfungerende lite samfunn, hvor det fremdeles ligger en flott ubebygget tomt, et urørt potensial som bare venter på å bli utviklet. En slik tomt er en sjelden mulighet. Flytter du til en bolig som bygges her, kommer du i et allerede veletablert lokalmiljø.

Innovative ideer og fleksible løsninger

Solberggrenda er tegnet av det prisvinnende arkitektkontoret Code Arkitektur, kjent for å legge ekstra tanke og omsorg bak prosjektene sine.

Utgangspunktet for alle prosjekter er å forene innovative ideer og fleksible løsninger – alltid med miljø og bærekraft i fokus. Code arkitektur kan vise til en rekke førstepremier i ulike plan- og designkonkurranser. De jobber med arkitektur som inspireres av sameksistens mellom landskap, kultur og økonomi. Kontoret ble etablert i 1997 og har base i Oslo. Kontoret teller i dag 25 ansatte.

Husene i Solberggrenda får trekledning utvendig, et jordnært og varig uttrykk som passer godt med omgivelsene. Små detaljer og variasjoner i arkitekturen vil gi husene et spennende uttrykk. Dette blir hjem med personlighet.

Spennende løsninger du kan forme

Til tross for at boligene i Solberggrenda er relativt forskjellige i størrelse og uttrykk, har de flere likheter enn forskjeller.

Alle er fordelt på tre etasjer: Kjøkken og stue i første, soverom og bad i andre og loftstue med utgang til takterrasse i tredje. Her oppe er det også noen som får et ekstra soverom, eller et separat hjemmekontor. Store vindusflater og god takhøyde gir en god totalopplevelse av lys i boligen. De fleste får separat vaskerom, en løsning du ikke vil være foruten når maskinen går i ett. Det blir vannbåren gulvvarme i første etasje, som gir god grunnvarme i huset.

Du vil få et hjem med store muligheter for tilpasning. «Eneboligfølelse i rekkehus» er et mantra arkitektene i Code jobber etter. For deg betyr dette at du kan tilpasse deler av den nye boligen din etter ditt eget behov. Det blir for eksempel mulighet til å isolere kjøkkenet i et eget rom, hvis en åpen løsning ikke faller i smak. Det blir et felles garasjeanlegg med adkomst i fellesområdet. I garasjen blir det også plass til lastesykler og en krok for ivrige sykkelmekanikere.

Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer og med farge og utforming definert av vår arkitekt i Code.

Boligene har ett eller to bad og et separat wc-rom. Badene får fliser i delikate naturfarger og elektriske varmekabler. Du kan også sette ditt personlig preg med flere fargevalg i huset.

På utsiden av boligen får du en romslig sportsbod. Alle boligene i rekke B vil får pergola over inngangspartiet mot fellestunet. De vil bidra til en myk og naturlig overgang mot det som virkelig er med på å gi prosjektet egenart: Fellesområdet i midten. Pergolaer vil forøvrig tilbys som tilvalg over uteplassene. Arkitekturen gir uteområdet særpreg og skjermer de private uteplassene fra de hyggelige fellestunet.

Hundremeterskog

I Solberggrenda får du et fellesområde det er ytterst få forunt å oppleve. Sentrum – eller hjertet – av grenda er et lite skogholt, eller en Hundremeterskog om du vil.

Dette blir et fabelaktig og helt bilfritt område alle boligene kretser rundt. Deler av denne blir kultivert og tilpasset med bord, benker, lekeapparater og beplantning som et fellestun. En del av den får også være som nettopp det den er; naturlig skog med stier i skogbunnen og små steder for tenkepauser og en pust i bakken mellom trærne. Hundremeterskogen fra Ole Brumm er noe de aller, aller fleste har et godt forhold til. Barna dine kan få vokse opp med sin helt egen.

10 grunner til å kjøpe helt ny bolig

01. Lave omkostninger ved kjøp
Du betaler kun 2,5 % dokumentavgift av tomteverdien og ikke av hele kjøpesummen som ved bruktbolig.

02. Fast pris – ingen hektiske budrunder
Du vet på forhånd hva du må betale for boligen og hva den vil koste deg måned for måned.

03. Trygt kjøp
Etter første år i boligen gjennomføres det en 1-års befaring. Du har i tillegg fem års reklamasjonsrett.

04. God tid til salg av egen bolig
Du får god tid til å forberede flytteprosessen og selge den boligen du allerede har.

05. Nyeste krav og standarder
Boligen er oppført etter gjeldende byggestandarder og krav til inneklima og miljø.

06. Lavere energiforbruk
Moderne boliger har bedre isolasjon. Dette gjør deg mindre sårbar for kalde vintre og stigende strømpriser.

07. Særpreg
Du har større mulighet til å påvirke standard og løsninger i boligen.

08. Ingen kostnader til oppussing
Boligen får en moderne og god utforming og stil. Du reduserer risikoen for uforutsette kostnader.

09. Nytt miljø
Du får mulighet til å bli en del av et helt nytt boligmiljø hvor ingen har bodd før.

10. Alt er nytt
Det gir deg en deilig følelse å være den første som bor i boligen.